Æblekage med sprøde mandler og fuldkornshvedemel
Opskrift på den ultimative æblekage! Denne opskrift bliver brugt af stort set alle i min familie,
da den sikrer en vellykket mega lækker æblekage hvergang.
Denne opskrift på æblekage er en total klassiker i min familie. Opskriften stammer fra et gammelt Alt for damerne samlehæfte, som min mor havde. Opskriften er vildt nem og lige til, og med ingredienser de fleste allerede har i køkkenet.
I søndags var jeg på besøg hos min mormor. Hun havde bagt æblekage med selvsamme opskrift, det var også her jeg tog billedet og fik ideen til at dele den her opskrift med jer.
Opskriften er blevet rettet lidt til igennem årene, f.eks. er der tilsat lidt flere mandler på toppen (man kan aldrig få nok knas, vel). Og så har jeg erstattet hvedemel med fuldkornshvedemel.
I min familie bager vi stort set alle sammen med fuldkornshvedemel fordi vi bedre kan lide smagen. Fuldkornshvedemel giver dog en lidt tungere/kompakt kage. Hvis du hellere vil bruge hvidt klassisk hvedemel så brug 225 g hvedemel i opskriften.
Til sidst får i lige den fine forklaring om kagen der var i samlehæftet:
”Det ligner en tærte, men det er en kage af den gode gammeldags slags,
der blot er pyntet til ukendelighed med tynde skiver af æble
God bagning”
Vil du være opdateret på mine nyeste opskrifter så følg med på instagram eller facebook.
Æblekage med sprøde mandler og fuldkornshvedemel
Print opskriftIngredienser:
- Til en stor tærteform
- Kage
- 3 æg
- 150 g rørsukker
- 4 store æbler
- 200 g fuldkornshvedemel
- 3 tsk. bagepulver
- Korn af en halv vaniljestang
- Pynt
- 1 æble
- 1 spsk. Rørsukker
- 1 tsk stødt kanel
- Korn af en halv vaniljestang
- 1 dl finthakkede mandler
- Tilbehør
- 1 bæger cremefraiche
- Eller
- ½ liter piskefløde, pisket til flødeskum
Sådan gør du:
Kage
- Pisk æg og sukker godt sammen i en skål.
- Fjern kernehusene fra æblerne og skær dem i tern – skrællen kan bevares, hvis det er ubehandlede æbler.
- Vend æblestykkerne i æggeblandingen sammen med mel og bagepulver.
- Hæld dejen i en tærteform.
Pynt
- Bland sukker, kanel, vaniljekorn og mandler og drys det over dejen.
- Afslut med et æble skåret i tynde skiver uden kernehus.
- Kagen bages ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Bliver kagen mørk, inden den er færdig ligges et stykke bagepapir over.
Tilbehør
- Afkøl kagen og server den med cremefraiche eller piskefløde.
2 kommentarer
Kære Sara
Har prøvet æblekage opskriften og den blev rigtig god og så er den jo lidt sundere end dem med masser af smør i.
Jeg brugte fuldkorns speltmel os så skiftede jeg en fjerdedel af fuldkornsmelet ud med mandelmel.
Kh Jette
Hej Jette!
Det lyder virkelig lækkert, det må jeg prøve!