Det er ikke altid lige nemt at tage billeder når man har en nysgerrig kat ♥
Jule cookies med hvid chokolade og tranebær (glutenfri)
Julen nærmer sig med hastige skridt, så hvad er mere nærliggende end at bage nogen lækre jule cookies! For at sikre at kagerne smager lidt af jul har jeg brugt varme jule krydderier. Jeg forbinder jul med krydderierne; ingefær, kanel, vaniljesukker og kardemomme. Såfremt du har alle de her krydderier, så brug lidt af hver i kagerne, er der et krydderi du mangler så bare undlad det. Derudover er kagerne bagt med tranebær, hvilket for mig også er mega julet.
Vil du have en jule sløjfe i kagen?
Jeg bundet mine cookies med en sløjfe, det synes jeg så så fint ud. Når du skal lave hullet til cookien, så lav det lige når kagerne er kommet ud af ovnen og stadig er bløde. Til at lave huller brugte jeg en lille rund form, jeg fandt den rigtige str. Ved at skille en kuglepen ad og så bruge den yderste del, (meget kreativt) – hvis du ikke lige kan finde en lille form, kan du bruge spidsen af en kniv og så forsigtig skærer hullet.
Kager med eller uden gluten..?
Hvis du er allergisk overfor gluten eller af andre årsager ikke spiser gluten – men stadig gerne vil spise lækre kager, så er det oplagt at bage cookies. Cookies bliver nemlig ikke ”påvirket” af den manglende gluten som så mange andre kager gør.
I den her opskrift har jeg brugt boghvedemel, og det var ikke til at mærke eller smage på resultatet at der ikke var gluten i opskriften.
God jul og god bagning ♥
Vil du have flere lækre cookies opskrifter? Så kig med her.
Jule cookies med hvid chokolade og tranebær (glutenfri)
Print opskriftIngredienser:
- 100g hakket hvid chokolade
- 110g blødt smør
- 200g rørsukker
- 1 æg
- 170g boghvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1 håndfuld tranebær
- 1 tsk julekrydderi fx tørret ingefær, kanel, vaniljesukker, kardemomme
Sådan gør du:
Jule cookies
- Hak chokoladen og sæt den til siden.
- Rør smør og sukker sammen, jeg brugte fingrene til at få massen til at samle sig. Tilsæt et æg til massen, rør nu rundt med en ske.
- Tilsæt mel, bagepulver, salt, chokolade, tranebær, rør massen rundt indtil den har samlet sig. Form den til en rulle og film den.
- Nu skal massen på køl i 30min., det gør det nemmere når du skal skære cookies. Hvis du vil have det skal gå lidt hurtigere kan du ligge rullen i fryseren i ca. 10min. eller til den er fast.
- Tag din rulle ud og skær den i 1-2cm tykke skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir – max 9 pr. plade ellers smelter de sammen. Bag ved 200grader i 10-15min. Tag dem ud og lad dem køle helt ned før du tager en bid.