Fuldkornstærte med blåskimmel og svampe
Sprød vegetarisk fuldkornstærte fyldt med svampe, fennikel og blå ost. Er skimmelost ikke din bedsteven så erstat den med fx feta.
Hvis der er en ret jeg har fået serveret og spist meget siden jeg blev vegetar, så er det tærte! Tærte og falafel er åbenbart vegetarens løsning på det “manglende kød”. Og jeg klager bestemt ikke, jeg er nemlig stor fan af tærter. I min familie har tærten altid været løsningen på “tøm køleskab dagen” det meste kan smides på en pande, svites lidt rundt og så smides i en tærtedej, bages og drysses med ost, mums!
Den her opskrift er egentlig også udviklet udfra hvad jeg lige havde i køleskabet!
Jeg har brugt en færdiglavet bund, hvis du vil lave en tærtebund selv. Så find en masse opskrifter på tærtebunde her.
Hope you like!
Fuldkorns tærte med blåskimmel og svampe
Print opskriftIngredienser:
- 1 stor tærteform eller 4 små
- Tærtebund
- 1 rulle tærtedej fuldkorn
- Fyld
- 200g svampe mix
- 80g fenikkel
- 2 fed hvidløg
- 1 lille løg
- 40g blå ost
- Salt og peber
- Æggemasse
- 4 æg
- 2 dl fløde
Sådan gør du:
Tærtebund
- Læg tærtedejen i en smurt tærteform.
- For bag den i ca. 10min. Lav imens fyldet.
Fyld
- Rens svampene og hak dem groft.
- Skær fennikel i tynde skiver.
- Fint hak hvidløg og løg.
- Svits løgene gyldne på en varm pande med olie, tilsæt svampe og fennikel. Rør rundt i ca. 5min.
- Krydr blandingen med salt og peber.
Æggemasse
- Pisk æg og fløde sammen, krydr med salt og peber.
- Tag tærteformene ud af ovnen, fordel grøntsagerne og top med æggemassen og smuldret blå ost.
- Bag i ovnen ved 200grader i 20-30min.
- Server tærten med en god salat.