Jordbærkage med mascarpone & marzipan
Kan i huske jeg fortalte om mine store “passion” for kanelsnegle? Da jeg var yngre kunne jeg ikke lide kage så når der var kagedag i skolen tog jeg altid kanelsnegle med. Til den historie må jeg nok tilføje at lige jordbærkagen var en undtagelse! Jeg synes simpelthen det er verdens bedste kage. Jordbærkagen er endnu en ting jeg kan glæde mig over når det bliver sommer. Jeg undgår helst jordbærkager om vinterne da jordbærene somregl er ret sprøjtet, men om sommeren kan vi bruge de danske smukke jordbær.
Der er en anledning til alt..
Jeg lavede den her jordbærkage til min venindes fødselsdag, solen skinnede så vi kunne sidde nede i vores gård. Det var en vildt hyggelig dag.
Jeg vil anbefale dig at lave det meste af kagen dagen inden, da jordbærkagen er en ret omstændig kage at lave, der er mange lag og mange processor. Bunden, fyldet, chokoladen og faktisk også cremen kan du lave dagen inden. Jeg synes faktisk bare at kage bliver bedre af det, den får nemlig lige mulighed for at samle sig hvilket giver en god struktur og smag i kagen. På dagen laver du så toppingen helst lige inden servering den smager nemlig skønt når den her helt frisk.
Det sidste billede er taget lidt for sjov!
Jordbærtærte med mascarpone & marcipan
Print opskriftIngredienser:
- Tærteform på 28cm i diamter
- Bund:
- 150 g koldt smør
- 200 g mel
- 4 spsk sukker
- 1 æggeblomme (gem hviden til fyldet)
- Fyld:
- 175 g blødt smør
- 1 knsp. salt
- 150 g sukker
- 1 æg
- 1 æggehvide
- 225 g revet marcipan
- 100 g mørk chokolade
- Vaniljecreme:
- 2 vaniljestænger
- 3 dl mælk
- 3 æggeblommer
- 1½ spsk majsstivelse
- 2½ spsk sukker
- Topping:
- 2½ dl piskefløde
- 2½ dl mascarpone
- 1 bakke jordbær
Sådan gør du:
Bunden:
Start med at blande smør og mel sammen, brug hænderne indtil du har en samlet masse. Tilsæt sukker og æg, saml dejen hurtigt og sæt den på køl i en times tid. Smør tærteformen, rul dejen tynd og læg dem i en tærteformen, skær kanterne til for at få en pænt look.
Fyldet:
Pisk smør, salt og sukker sammen. Tilsæt æg og marzipan. Rør rundt til du har en sammenhængende masse. Fordel fyldet i den ubagte bund.
Bag i oven ved 200grader i 20min, bunden er færdig når den er lys gylden. Lad bunden afkøle.
Smelt chokoladen over et vandbad og fordel den over den afkølede bund.
Vaniljecreme:
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestængerne. Bland vaniljekornene med sukkeret, så de bliver fordelt ud i sukkeret.
Varm en gryde op med mælk, æg og majsstivelse, rør rundt, det må ikke koge, tilsæt vaniljesukkeret og rør rundt indtil det begynder at tykne, lad cremen afkøle en smule og fordel den så over kagen (Obs. chokoladen skal være helt stivnet før du fordeler vaniljecremen.
Topping:
Pisk fløden til skum og rør den med mascarpone. Fordel blandingen over kagen. Pynt med rensede og halveret jordbær.