Julebrød med ingefær og kardemomme remonce
Weekenden nærmer sig og jeg har tænkt mig at bage små søde julebrød.
Brødene bliver fyldt med en remonce som er tilsmagt med ingefær og kardemomme. Julebrødene bliver lækre sprøde.
Brødene er helt perfekte efter en lang gå tur i skoven, eller efter du har været ude og fælde årets juletræ. Brødene smager dejligt sammen med et varmt glas gløgg.
Opskriften stammer fra min familie hvor det er en tradition at bage små søde julebrød, for mig er det simpelthen ikke jul før de er bagt.
Julebrød med ingefær og kardemomme remonce
Print opskriftIngredienser:
- Dej:
- 3 dl vand
- 25g gær
- 50 g flydende smør
- 100 g yoghurt naturel
- 2 spsk sukker
- ½ spsk groft salt
- 125g pizzamel
- 475g hvedemel
- Remonce:
- 200g blødt smør
- 3 spsk sukker
- 2 tsk kardemomme
- 2 tsk stødt ingefær
Sådan gør du:
Bagning:
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen. Del dejen i 2 portioner.
- Rul den første portion til ca. 25*45cm. Smør halvdelen af fyldet på dejen.
- Rul forsigtigt dejen sammen fra den lange side, som hvis du skulle lave kanelsnegle.
- Skær rullen i tykke skiver af ca. 4 cm.
- Stil skiverne på sammenføjningen på en plade med bagepapir.
- Tryk en fordybning i hver skive – samme vej som den skæres. Tryk hårdt, så snitfladerne folder opad, brug evt. en lineal/palet vendt i mel. Gør det samme med den anden dej.
- Lad brødene efterhæve tildækket i ca. 20min.
♥Bag brødene i ca. 12 min ved 200grader