Kanelsneglekage med glasur
Jeg har lavet den her kanelsnegle opskrift SÅ mange gange. Opskriften er dog ikke min, men Anne Larsen’s . Til dem af jer der ikke kender Anne Larsen så er hun madskribent og har udgivet en hel masse fantastiske kogebøger og meget mere. I 2000 var Anne Larsen med til at udgive samlehæfter for Alt for Damerne, hvor denne opskrift figurerede. I 2000 var jeg 8 år gammel, og min mor samlede på de her samlehæfter, jeg elskede at bage, og endnu mere elskede jeg kanelsnegle, og derfor blev den her opskrift den mest brugte i samlehæftet. I et par år har opskriften dog været forsvundet.
Men nu er den genfundet! Jeg har nemlig været til middag med selveste Anne Larsen, da vi begge er måltidskasse kokke for Coop. Anne havde samlehæftet stående på hendes imponerende hylder med al verdens kogebøger. Jeg måtte derfor straks spørge Anne om jeg måtte dele opskriften med jer, og det måtte jeg! Så her kommer den. Oprindeligt er opskriften med sveskefyld men jeg har ændret den til klassisk kanelfyld, da jeg jo kun var 8 år kunne jeg bedre lide denne udgave. Derudover har jeg også, mest for sjov, lavet den her som en kanelsneglekage. Det er en ret stor opskrift, og derfor kan du måde bage en kanelsnegle kage og et par “almindelige” kanelsnegle.
Vil du prøve den klassiske opskrift, så har jeg vedhæftet den længere nede, hvor du også kan se samlehæftet.
God bagning.
Kanelsneglekage med glasur
Print opskriftIngredienser:
- Kanelsnegle
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- 2 tsk. sukker
- 75 g A 38
- 1 æg
- 1 tsk. fint salt
- 500 - 600 g hvedemel
- Kanelsmør
- 150 g blødt smør
- 2 spsk. kanel
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. stødt ingefær
- Glasur
- 2 dl flormelis
- 1/2 - 1 spsk. kogende vand
Sådan gør du:
- Lun mælken i en kasserolle eller i mikrobølgeovnen (det må ikke koge).
- Rør gæren ud i den lune mælk.
- Tilsæt sukker, A38, ægget .
- Mel og salt blandes og tilsættes gradvist. Dejen æltes godt og stilles til hævning et lunt sted med et fugtigt klæde over i 25 min.
- Slå dejen ned og rul det ud på en melet bordplade.
- Bland alle ingredienser sammen til kanelsmørret. Og fordel det på den udrullede dej.
- Rul dejen til en pølse. Skær sneglene i ca. 3 cm tykke og læg dem i en smurt springform. Er der ikke plads til alle sneglene ligges de overskydende på en bageplade med bagepapir.
- Lad sneglene efterhæve i 15 min.
- Bag sneglene ved 200 grader i 15 min. Er de i en springform skal de have ca. 20 – 25 min.
- Lad sneglene afkøle på en bagerist. Rør flormelis og vand sammen til glasur og pynt sneglene som du finder flottest.
Den oprindelige opskrift:
Se også mine andre opskrifter på kanelsnegle, snurrer og pizzasnegle♥