Opskrift med matcha, snurrer med matcha te
Her kommer der en meget nem opskrift på snurrer, jeg har brugt en færdigkøbt pizzadej og færdigkøbt æblemos, så hvis du ikke har så meget tid er den her opskrift genial.
Jeg har eksperimenteret med at bruge matcha the, matcha teen stammer fra Japan og er i alt sin enkelhed knust te, teen er kendt for sit høje indhold af antioxidanter. Hvorvidt der et højt indhold af sunde sager i teen er dog ikke så relevant til den her opskrift da de sunde sager ikke kan tåle høje temperaturer. Jeg bruger matcha teen på grund af den fine smag og smukke farve. Jeg synes matcha teen smager en smule af pistacie når den bliver blandet med æblemos og marcipan.
Jeg har tilføjet frysetørret granatæble kerner fra Urtekram (købt i Irma), hvis du ikke lige har det så brug evt. mandler eller valnødder for at give lidt knas.
Opskrift med matcha, snurrer med matcha te
Print opskriftIngredienser:
- 5 spsk. æblemos, færdigkøbt
- 100g marcipan
- 1 tsk matcha
- 1 spsk frysetørret granatæblekerner
- 1 rulle pizza dej (400g)
Sådan gør du:
- Rør æblemos, marcipan og matcha sammen indtil det har en cremet konsistent.
- Smør cremen på pizza dejen og drys med granatæblekerner.
- Du skal nu forme snurrerne, det gør du ved at folde en tredjedel af dejen ind over midten fra en af de korte sider, og fold den sidste tredjedel ind over den første, så du nu har 3 lag. Skær den i ca. 2 cm tykke strimler og snur den, smal den til en snurrer. Følg evt. en video på YouTube, de forklarer det muligvis lidt bedre end mig.
- Pensl snurrerne med et pisket æg det giver dem en flot gylden farve når de bliver bagt.
- Bag dem i ca. 15 min ved 200grader.