Pærekage med møre pærer & kardemomme
Jeg har ville prøve at bikse sådan en her kage sammen i evigheder. Jeg kan stadig huske første gang jeg så den i en bagebog jeg synes simpelthen den var så sej haha. Nu har jeg så endelig fået bagt en pærekage, men hele pærer! I forrige uge da jeg arbejde for Coop som madstylist havde vi lidt tid tilovers og derfor gik jeg straks igang med at bage en pærekage. Da jeg kunne bage den i studiet betød det også at søde Helena Priem kunne tage et billede af pærekagen, så derfor fik jeg det her smukke billede med hjem i tasken.
Pærekagen smager dejlig sødt af kardemomme, og bliver næsten helt karamelliseret yderst. Det kan godt være lidt svært at få pærene til at stå op, hav lidt tålmodighed, og brug ikke en for stor form, vælg en form hvor du kan se dine 4 pærer lige kan være i. Og så husk at dejen hæver, så det skal der også være plads til.
Pærekage med møre pærer & kardemomme
Print opskriftIngredienser:
- 1 mellemstor rugbrødsform
- Møre pærer
- ½ stang vanilje
- ½ citron (saft og skal heraf)
- 250 g sukker
- 5 dl vand
- 5 pærer
- Dej
- 150 gram blødt smør
- 130 gram sukker
- ½ vaniljestang
- 3 æg
- 175 gram hvedemel
- 1 teskefuld bagepulver
- ½ tsk. kardemomme
Sådan gør du:
Møre pærer
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, gør det med hele stangen da den anden halvdel skal bruges i dejen.
- Riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet, sørg for du ikke river i den inderste hvide skal så bliver det bittert.
- Kom vaniljekorn, sukker, citronskal og – saft og vand i en gryde og bring det i kog.
- Skræl pærerne, behold stilken på. Skær den ene pære i små tern.
- Tilsæt pærerne i gryden og lad dem småkoge ved svag varme i 40-45 min.
- Prik til pærerne når de virker møre tages de af varmen og afkøles i sukkerlagen.
Dej
- Læg smørret i en skål sammen med vaniljekorn og sukker. Pisk til en hvid luftig masse.
- Tilsæt et æg ad gangen.
- I en anden skål vejes hvedemel af og blandes med bagepulver og kardemomme.
- Si melblandingen i skålen med smør og vend forsigtigt massen rundt med en dejskraber.
Så skal der bages
- Tag pærerne op af sukkerlagen, tag de små pæretern og mos dem lidt med en ske i en skål. Vend pærer ternene i dejen.
- Smør en rugbrødsform med smør.
- Læg lidt dej i bunden af formen og placer de hele pæren så godt du kan, hæld resten af dejen over.
- Bag pærekagen i ovnen ved 200 grader i ca. 40-45 min.
- Tjek om kagen er færdig ved at prikke den med en strikkepind, hænger der dej ved skal den have lidt længere tid.
Pære…!
Pære er i Danmark i sæson fra august til januar, afhængig af sort. Når du køber pærer i supermarkedet så vælg de hårde umodne pærer, de modner nemligt hurtigt hjemme på køkkenbordet. Vil du fremskynde processen og få din pærer til at modne hurtigere så læg dem sammen med frugter der producerer ethylen, – frugter med ethylen er f.eks. æbler.