Syltede blomster /bellis blomster
Jeg har lånt en bog på biblioteket ved navn ”spiselige blomster – øjenfryd og velsmag” den er skrevet af Anemette Olesen og er en hyggelig lille bog der giver et fint indblik i de spiselige blomsters verden og hvordan man kan benytte dem i madlavningen.
Jeg faldt pladask for hendes opskrift på syltede bellis, i min forældres have vrimler det altid med bellis blomster i græsplænen og jeg synes derfor det var oplagt at prøve at sylte dem.
Først lidt om hvad Bellis blomsten er for en størrelse. Bellis er også kendt under navnet tusindfryd, planten elsker at gro i græsplæner. Blomsten ligner kamille og blev brugt ligesom kamille i folkemedicinen bl.a. ved fødsler. Afkog blev drukket som slimløsnende middel og blade blev anvendt som plaster på sår.
I gamle dage var bellis symbol på frieri og hvis en pige var i tvivl skulle hun give sin bejler en krans af bellis (hvis det dog bare var så enkelt i dag).
Sørg for at undgå at plukke blomsterne for tæt på trafikerede veje.
Bellis blomsterne kan tørres til te, syltes eller drysses friske over desserter, salater mm.
De smager mildt af kamille
God fornøjelse
Vil du have flere opskrifter på lækre syltede råvarer så klik her.
Syltede bellis blomster
Print opskriftIngredienser:
- 1 Sylteglas
- 3 dl bellis
- 1 dl eddike
- 1 dl vand
- 2 spsk. sukker
- 5 blade mynte