Tærte med filodej blåost & møre peberfrugter
Jeg har i den her opskrift prøvet at give mit bud på en god vegetarisk aftensmad hvis du skal have gæster! Filodejen er med til at give tærten en lækker sprød kant som giver et lækkert bid, mascarponen har jeg rørt med æg og olie så den bliver lækkert bagt og fungerer istedet for den klassiske æggemasse. Stilton osten giver et godt spark af umami og smag til de søde løg og peberfrugter. Jeg har pyntet salaten med dahlia blomsterblade som er spiselige og mega smukke (bare husk de ikke må være sprøjtede og have vokset alt for tæt på trafikerede veje).
Filo filo..
Filodej er en dej der er lavet af mel, vand, olie og salt og som giver et dejlig sprødt resultat. Jeg køber altid min filodej færdiglavet da det er sååååå meget lettere. Du kan finde filodej i veleassorterede supermarkeder som Føtex og Menu (på frost). Filodej fungerer også rigtig godt til at lave samosa med, jeg har en godt opskrift du kan finde her.
Ost og øl..
Kan man drikke øl til ost? JA det kan man godt og det smager mega lækkert. Jeg har i den her opskrift serveret en god mørk kraftig øl, da den går godt hånd i hånd med den kraftige stilton ost.
Grundreglen er at jo kraftigere mad jo kraftigere/mørkere øl, vise versa.
Konkurrence..
Opskriften her kommer til at være med i en konkurrence Ost og Ko afholder som handler om at lave lækre opskrifter med ost! Jeg glæder mig til at fortælle jer hvordan det går ♥
Vegetarisk filodej tærte med stilton & møre peberfrugter
Print opskriftIngredienser:
- tærte
- 5 skalotteløg
- 10 små peberfrugter
- 40g smeltet smør
- 5 ark filodej
- 100g mascarpone
- 1 spsk. olie
- 1 æg
- 80g stilton ost eller blå ost
- Salt og peber
- Salat
- 1 romaine salat
- ½ glas oliven
- Olivenolie
- Dahlia blomster blade
Sådan gør du:
Vegetarisk filodej tærte med stilton & møre peberfrugter
- Bag skarlotteløg (med skal) og peberfrugter i ovnen ved 200grader i 30min. De skal være møre og have en god farve, når de er færdige piller du skallen af løgene.
- Pensl en springform med smør og læg det første lag filodej i, pensl igen, forsæt sådan med alle lagene. Skær kanterne til så du får en pæn lige kant.
- Rør mascarponen med æg, olie, salt og peber.
- Fordel mascarpone massen over fildodejs bunden og pynt med peberfrugter, løg, og stilton du brækker i mindre stykker.
- Bag tærten i ovnen i 30min.
- Tilbered imens salaten ved at blande salatblade med oliven, olivenolie, salt og peber og pynt med blomsterblade.
Server tærten med salat og god mørk øl♥
2 kommentarer
Er spændt på filodejtærten med blåost og peberfrugter, som er færdig om 10 min.
5 skalotteløg? Mine løg var meget store (koløg), så jeg lod dem for en sikkerheds skyld bage med skræl på 10 min. længere, og skar dem i både – men det ser jo ikke så festligt ud som små løg. Skal peberfrugterne også skrælles? Det gjorde jeg, men det var temmelig besværligt.
Er spændt på resultatet.
Hej Anni 🙂 Tak for kommentarer godt vi fik klaret det per mail.