Quinoa bowl med sprøde kartoffel polenta fritter
Opskriften her kan komme til at virke lidt omstændig. Og jeg tænker også den fungere bedst hvis du bruger hvad du allerede har i køleskabet. Har du f.eks. allerede lidt gulerødder liggende? Så brug dem istedet for rødbede. Eller har du en rest af nogen frikadeller? Eller andre vegetar fritter så kan de også sagtens bruges. Jeg havde de har kartoffel polenta fritter tilovers og tænkte derfor de var oplagte at bruge i den her quinoa bowl. De smager MEGA lækkert, så har du mod på det synes jeg klart du skal kaste dig ud i det. Fritterne er også perfekte på madpakken eller til en omgang aftensmad.
Jeg har toppet quinoa bowlen med tahindressing, den består af tahin, soya, citron og honning og er mega nem at lave, du kan finde opskriften her, hvor jeg også har lavet en lille video.
Quinoa bowl med sprøde kartoffel polenta fritter
Print opskriftIngredienser:
- Kartoffel polenta mos:
- 400 g søde kartofler
- 100 g potenta
- 25 g smør
- Salt
- Kartoffel potenta fritter:
- Overstående mos
- 3 æg
- 1 1/2 dl hvedemel
- olie til stegning
- Quinoa bowl
- 2 dl quinoa
- 1/2 spidskål
- 2 rødbeder
- 2 spsk. peanuts /usaltede
- Tahindressing
Sådan gør du:
Kartoffel polenta mos
- Skræl de søde kartofler. Skær dem i store tern. Bring en gryde i kog med vand. Kog kartoflerne til de er møre. Blend dem med en stavblender.
- Bring 5 dl vand i kog, tilsæt polenta og rør rundt indtil det bliver til grød.
- Rør de søde kartofler og polenta grøden sammen, tilsæt smør og salt.
- Smag til med salt, der skal ret meget i.
Kartoffel polenta fritter
- Afkøl mosen, den skal være helt kold. Rør mosen med æg og hvedemel. Rør indtil du har en fast masse. Synes du den er våd, så tilsæt mere hvedemel, det er vigtigt den er fast.
- Steg bøfferne i olie på en varm pande, de skal have 4-5 min på hver side.
Quinoa bowl
- Kog quinoa med 4 dl vand i 15 min.
- Skær spidskål i tynde skiver.
- Skræl rødbeden og riv den på den grove side af rivejernet.
- Server bowlen med quinoa, spidskål, rødbede, peanuts og tahin dressing.