Smørstegte porrer
Jeg synes godt at det kan være lidt svært nogengange at gennemskue hvad man skal bruge porrer til. Jeg ender ofte med at blende dem i en suppe eller snittet nem fint og stege dem på panden. Porrerne her er inspireret af min søde mormors både at tilberede porrer på. Hun steger dem nemlig altid dejligt længe på en pande så de bliver mørre. Jeg er ret stor tilhænger af at bruge grøntsager på den måde, de skal selvfølgelig stadig have lidt bid og ikke være udkogte/stegte. Det er jo ikke ligefrem raketvidenskab, men jeg håber du alligevel er blevet lidt indspireret til at få spist nogen porrer. Næsten gang tror jeg at jeg vil prøve at grille nem, er det noget du har erfaring med?
Jeg har brugt de her porrer til en samlet vegetarisk hovedret du kan finde opskriften her
Vil du være opdateret på mine nyeste opskrifter så følg med på instagram eller facebook.
Smørstegte porrer
Print opskriftIngredienser:
- 1 bdt. Porrer (3 stk) (skåret i stave)
- 50 g smør
Sådan gør du:
Smørstegte porrer:
- Rens porerne ved at ligge et snit halvvejs i gennem porren, skyl grundigt (her kan være en del jord).
- Skær den yderste grønne top af (se tip).
- Skær poren i skiver på 5 cm.
- Smid en god klat smør på panden og steg porerne i 5-10 min.
TIP
Mange skærer en stor del af den øverste top af porrer, det er synd da denne del også indeholde masere af vitaminer og smag. Sørg i stedet for at skylle porrerne godt, og fjern kun den del af toppen der ser lidt tør ud, normalt vi det være de 5 - 7 øverste centimeter.