Sunde grønkålschips med flagesalt & olivenolie
Det er virkelig sjældent jeg brænder noget på.. sådan virkelig sjældent.. Lige bortset fra grønkålschips! Jeg ved simpelthen ikke hvad det er der gør det så svært for mig at tage dem ud af ovnen på det rigtige tidspunkt. Men det er i hvert fald lykkedes mig utrolig mange gange nu at brænde dem på. Så! Et godt råd, hold virkelig godt øje med grønkålen, når du sætter den i ovnen. Hvis du er i tvivl om de har fået nok, så tag en enkel chips ud og smag på den, hvis den er sprød så er de færdige.
Hvis du synes grønkålschips lyder lige sundt nok, så bare rolig! Det er ikke så ”helse agtigt” som det lyder. Jeg har serveret dem for de meste grøntsagsforskrækkede uden problemer. Chipsene bliver bare lækre sprøde og smager lækkert.
Sunde grønkålschips med flagesalt & olivenolie
Print opskriftIngredienser:
- 1 ps. Grønkål (ca. 300 g med stilk)
- 2 spsk. Olie
- 1 tsk salt* (gerne flagesalt)
Sådan gør du:
Grønkålschips
- Skyl grønkålen, og skær eller klip bladene af stilken.
- Beklæd to bageplader med bagepapir.
- Fordel grønkålen på de to bageplader, dryp med olie og drys med salt. Brug hænderne til at kramme grønkålen med olien og salten.
- Bag grønkålen i ca. 5-10 min. Vend rundt et par gange undervejs. Hold godt øje med grønkålen den må ikke blive brun/sort, kun mørkegrøn.