Pirogger med svampe, kikærter, grønkål og dadler
Her er en opskrift hvis du mangler lidt inspiration til en nem madpakke, piroggerne fungerer også godt som mellemmåltid. Du kan selv bestemme størrelsen på piroggerne, på den måde kan de både være til frokost og mellemmåltid. Jeg gør ofte det at jeg laver en stor portion som jeg fryser ned, når jeg så ved jeg ikke lige kan nå at lave en madpakke til dagen efter, så tager jeg en pirog op fra fryseren og ligger den i køleskabet over natten, så er den tøet op til om morgenen og smager skønt når det bliver frokosttid.
Du kan selv vælge om du vil købe dejen færdig, eller selv lave den, hvis du selv vil lave dejen kan du bruge dej opskriften her.
Du kan bruge lige hvad du har i køleskabet som fyld, jeg har her lavet en lidt krydret udgave, og gjort den lidt sød med dadler – jeg har her brugt en færdigkøbt dej.
Vil du være opdateret på mine nyeste opskrifter så følg med på instagram eller facebook.
Ingredienser:
Pirogger 5 pirogger - ca. 100g portobello svamp (en stor) - 70g Rød eller grønkål m stilk, 40 g uden stilk - ½ dåse kikærter - 40g Dadler - 2 spsk parmesan - Ca. 4 tsk løgcreme LL fornio - 1 æg til pensling - En rulle fuldkornspizzadej (400g)
Fremgangsmåde
1. Skær portobello svampen i små firkanter.
2. Rens kålen, du skal ikke bruge stilken, hak kålen fint.
3. Hak dadlerne i små stykker.
4. Sauter portobello, kålen og dadler på en pande.
5. Pak pizzadejen ud og find en rund form du synes passer,
jo større form jo større pirog vice versa.
Jeg fandt et låg fra en dåse med en diameter på 11cm, det gav 5 pirogger.
6. Smør løgcreme på den ene halvdel af cirklen og
læg ca. 1 spsk fyld på, drys med parmesan og luk piroggen med en gaffel.
7. Pensl med et pisket æg og bag i ovnen i ca. 10-15 min.